SHARE
Miguel Cardenal en una imatge d'arxiu.
Miguel Cardenal en una imatge d’arxiu.

Avui el president del Consejo Superior de Deportes Miguel Cardenal ha vingut a dir que, cas d’independència, el Barça quedaria fora de la lliga espanyola, que hauria de jugar la lliga catalana i que com aquesta tindria poc nivell –sense voler ha menystingut als altres Clubs catalans, el Barça seria com el Celtic, PSV, etc.

Conec al Sr. Cardenal. És un prestigiós jurista i el tinc per bona persona. Però, com la majoria, té les seves idees i les defensa. És nacionalista espanyol i no vol que Catalunya esdevingui un Estat independent i, a la seva parcel·la, el Barça és la fibra a tocar.

Si el poble vota el 27-S les opcions independentistes els procés no només afectarà al Barça sinó a la resta de Clubs catalans que participen a competicions espanyoles. Què els hi pot passar? On jugaran?

Un cop organitzat l’esport català el que està clar és que hi haurà competicions catalanes i, en lògica, la majoria de clubs hi participaran. S’haurà de veure per modalitats i disciplines esportives el que més els interessa. En hoquei patins poca diferència hi haurà amb el que hi ha. En altres no serà tan senzill, però ningú ha dit que ho fos.

Cert és que una competició catalana de futbol tindria al Barça per davant dels altres, amb tot els respectes per l’Espanyol, Nàstic, Girona, Llagostera, etc. Podria ser que el Barça i, si vol, l’Espanyol juguessin una competició estrangera com seria el cas de l’espanyola o una altra?

La resposta és afirmativa. Evidentment cal diàleg i que hi estiguin d’acord totes les parts. Potser l’espanyola també seria una lliga d’un com ha advertit el Sr. Cardenal, del Madrid és clar.

Si hi ha acord, la instrumentalització jurídica, els diferents punts a resoldre, serà el de menys. I si no hi ha acord, es pot buscar a una altra de les lligues europees. No crec al Barça li sigui difícil. A totes els hi pot interessar. Potser fins i tot per més interès econòmic que esportiu. Els doblers que s’hi mouen són molts.

Això sí. Caldrà parlar molt, UEFA inclosa que hauria d’autoritzar que un club jugui una competició d’un altre estat, dialogar molt i treballar molt amb l’àmbit jurídic per fer les coses bé.

Només li diria a l’amic Miguel Cardenal que, amb tot l’afecte que li tinc, que no pateixi per futur del Barça i dels altres clubs catalans. Ells solets ja faran el millor que els hi convingui.

Xavier-Albert Canal Gomara

Lectures 4537 vegades per 1008 lectors

Comments Closed