SHARE
Imatge d’arxiu d’una presentació econòmica en una Assemblea.

Des de l’inici de la crisis del Covi una de les preguntes que més ens fem es com afectarà econòmicament  aquesta pandèmia i el Barça no s’escapa d’aquesta pregunta. S’ha parlat de molt de xifres des de l’inici, i avui volem fer un recull d’algunes d’aquestes i presentar les nostres pròpies xifres estimades de quin podria ser aquest impacte en la compte de resultats del Barça d’aquesta temporada 2019-20 amb les dades actuals amb una sèrie de preguntes.

Quin impacte tindrà en els ingressos?

Recordem que del club tenia pressupostat uns ingressos de 1047 milions, uns resultats que vindrien marcats per un ajust negatiu  en els ingressos que es podria situar en 154 milions segons va  publicar fa uns dies La Vanguardia.  Estimacions posteriors inclús poden deixar en curta aquesta estimació  com la de Deustche Bank que situava la facturació del club al final de l’exercici en 841 milions, una baixada de 206 milions respecte el pressupost.

Font: Article Expansión

Si prenem l’estimació optimista de la Vanguardia, tenim que els ingressos ordinaris del club, entenem que l’estimació no inclou ventes de futbolistes, caurien fins als 893 milions sense tenir en compte la possible desviació en la venta de futbolistes. Si incloem la desviació en els ingressos per venta de futbolistes, que segons els nostres càlcul se situaria entre 68 i 72 milions actualment, els ingressos caurien fins als 821-825 milions d’euros.

I en les despeses del club?

Com sabem el club va iniciar un ERTE pel qual els seus empleats cobraven el 70% del seu sou mentre dures aquesta situació. En aquest cas, la partida més important del pressupost és la dedicada als sous del primer equip de futbol, que suposen gairebé el 85% de les despeses per aquest concepte.

Si apliquem la reducció durant un mes i mig als futbolistes i als jugadors de la secció de bàsquet, l’Erte es va aprovar a l’Abril i els esportistes varen tornar a entrenar a mitjans de maig, i a la resta de seccions/ activitats un Erte pels 3 mesos restants des de l’Abril al Juny, l’estalvi en aquest concepte es situaria entre els 45-55 milions d’euros.

La diferencia radica en aplicar la reducció només als sous i salaris o  incloure la resta de partides, sobretot la de Sous, salaris i assimilats per Altres activiats en la que el club té una despesa de 41 milions en altres activitats del club. Per tant, tenint en compte que les despeses pressupostades eren de 1007 milions , les despeses del club es situarien entre  961 i 951 milions d’euros.

Podria tancar el club amb pèrdues l’exercici?

Tal i com hem vist  al calcular ingressos i despeses, la probabilitat de que el Barça tanqui l’any amb pèrdues és més que probable, i aquestes pèrdues es situarien entre 151-165 milions si el club no pot tancar cap operació d’intercanvi abans del 30 de juny.

En aquest càlcul de beneficis cal tenir en compte la partida de despeses financeres del club, que suposava 25 milions en el pressupost inicial, i les quals podrien augmentar per la manca de liquiditat generada pel Covid que podria conduir a augmentar el deute del club i per tant també aquestes despeses.

Tenint en compte estalvi de 45 milions en sous

Amb estalvi de 55 milions d’euros

El Barça necessita vendre o intercanviar futbolistes abans del 30 de Juny?

El Barça necessita obtenir ventes  o intercanvis per un valor entre 68 milions i 72 milions ,segons els nostres càlculs, si vol arribar ls 124 milions de beneficis per aquest concepte del pressupost de l’exercici. Fins ara les ventes netes de futbolistes, descomptant el seu cost d’adquisició pendent i sense comptar l’amortització de Coutinho com a cost al ser futbolista del club encara, es de 56,1 milions d’euros.

Si tenim en compte que el pressupost era de 124 milions i que en principi no contemplava en principi el fitxatge de Braithwaithe al mercat d’hivern, la diferencia estaria entre 68 i 72 milions, segons si tenim si no tenim en compte els 4 milions de l’amortització de l’ex del Leganés o sí els tenim en compte.

Lectures 7863 vegades per 612 lectors

Comments Closed