SHARE

imageToni Freixa aposta per la Masia com la base per la sostenibilitat económica del Barca. El candidat a les eleccions ha estat present al Col.legi d’economistes explicant el seu projecte econòmic juntament amb Albert Deulofeu, membre del seu equip.

El candidat ha explicat que ells “són conscients que hi ha aspectes claus que no s’estan portant bé. Darrerament invertim en fitxatges i fitxatges i aquest no és el nostre model”. En aquest sentit, Freixa ha destacat que “Hi ha pressa per incorporar jugadors”, i no només ara perquè per ell “l’any passat ens va passar amb Luis Suárez, el vam fitxar per 80 milions i ens hauria d’haver costat menys perquè ell volia venir i el Liverpool volia vendre.”

En aquest sentit, el candidat s’ha referit a Bartomeu dient que “no té clar el projecte esportiu, ha anat improvitzant”

En el seu discurs econòmic, Deulofeu ha destacat l’ estancament dels ingressos als darrers 3 anys, al voltant de 480 milions i que al darrer any arriben als 600 i que ell entén que és simplement pel cicle econòmic. De fet si ens mirem el resultat d’explotació, excloent les vendes de futbolistes, els resultats arriben a 55 l’any 2012-13 però al darrer any es baixa a 25 milions.

En termes de problemes, ha destacat el dèficit estructural de les seccions i una despessa en personal esportiu sobre ingressos amb una tendència a l’alca, un rati que podria estar al voltant del 65% en els propers resultats del club, molt a prop del 69% del darrer any de Laporta.

Per la seva candidatura, en el deute nèt si s’ha millorat però el patrimoni nèt mostra una recuperació insuficient, perquè per Deulofeu “el Barca hauria de tenir un patrimoni nèt superior als 51 milions actuals.”

Com a solució, el seu projecte passa per fer que “La Masia sigui la principal font d’èxits esportius i la base per la sostenibilitat econòmica del club.”Com a exemple , ha explicat que el cost total de comprar homes com Messi, Iniesta o Xavi suposaria un cost anual de 50 milions amb un horitzó de 10 anys,inassumibles pel club segons ell.

Pel que fa a l’evolució econòmica, Deulofeu ha parlat de l’informe de Deloitte, que mostra l’estancament del club als darrers anys respecte la resta d’equips. En aquest sentit, i en comparació amb el Bayern, aquest genera 109 milions d’ingressos en esponsorització i merchandising més que el Barca, un fet que cal millorar.

Pel que fa a la publicitat a la samarreta, el seu objectiu és obtenir un 70% més del valor actual, entre 50 i 70 milions d’euros. Entre d’altres temes les propostes econòmiques passen per omplir l’estadi o fer rendibles les seccions amb la Masia.

Lectures 2333 vegades per 606 lectors

Comments Closed