SHARE
Aquesta és la cronologia d’un avió

Molts us haureu preguntat al llegir aquesta notícia de què estem parlant, d’altres més familiaritzats amb el tema sabreu perfectament de us parlarem, però un Cessna és un tipus d’avió, i un d’aquests li podria portar problemes a Rosell, on sinó al Brasil. En concret, aquesta és la cronologia d’una operació de compra-venda d’un avió d’aquesta classe que va tindré entre els seus protagonistes a l’actual president blaugrana i, sí, de nou l’empresa Alianto.

La web ” La Transparencia de Sandro Rosell” ens ha proporcionat la mateixa fent un recull de les informacions aparegudes en d’altres mitjans com Vilaweb o el diari Folha de Sao Paulo, una història que s’iniciaria el llunyà març de l’any 2007 quan  la companyia aèria TAM “va ofertar un avió particular al president de la Federació Brasilera, Ricardo Teixeira. El mateix seria objecte d’un intercanvi que semblaria fíctici,amb un preu per sobre del dels experts, perquè l’aparell “no era de Teixeira, sinó de Cessna” i precisament “el representant de Cessna a Brasil és TAM”.
Curiosament només dos mesos després “TAM firma un contracte d’esponsorització amb la selecció brasilera i autoritza la compra de l’avió per part del president”, qui al final no compra l’avió però el Cessna “que teòricament era propietat seva i que habia comprat a TAM, es venut finalment a Brasil 100% Marqueting, propietat de Rosell i Honigman”. Un any i un mes després, al juliol del 2008, el mateix és venut a “Alianto (propietat de Sandro Rosell i en un 1% de la seva secretaria Vanessa Almeida Precht)” , i un mes després se’n fa el registre per un “valor molt per sobre del preu que Alianto havia pagat”.

L’avió acabà en mans de l’empresa Beydoun International, una empresa de la que sols dos mesos després el president de TAM es converteix en soci, en unes complicades operacions de compra-venda, que podrien amagar un possible “blanqueig de capital”,  d’aquesta Cessna, “que havia estat contractat en lloguer per la societat Jereissati Centros Comerciales S.A al març de 2005 i per un  peíode de 60 mesos (5 anys)”, que curiosament es compleixen poc abans del darrer moviment del mateix. A més  l’empresa és propietat del Senador Federal (PSDB) i ex-Governador del Estado de Ceara, Tasso Ribeiro Jereissati, qui curiosament també és “amic d’escola de Teixeira” i que també podria tenir relació amb Alianto via un nebot de Jereissati.

A més, l’article inclou també un divertit vídeo que els amics de Rival Petit van realitzar amb el tema de fons i utilitzant de fons una coneguda cançó de la Trinca, que de ben segur us arrencarà més d’un somriure a tots, una gràcia que potser no li fan a Rosell les notícies que darrerament venen de Brasil i en les que la seva imatge , i la del nostre club, podrien quedar en mala situació de confirmar-se. 

Lectures 1025 vegades per 366 lectors

Comentaris

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY