SHARE
Sandro Rosell votant en blanc en la votació per l'acció de responsabilitat
Sandro Rosell votant en blanc en la votació per l’acció de responsabilitat

Una setmana de judici de l’Acció de responsabilitat contra l’anterior junta de Joan Laporta i ja s’han desmuntat algunes de les idees que la junta actual va fer servir per impulsar-la.  Lluny queda aquell setembre del 2010 quan Sandro Rosell i la seva junta van conduir l’assemblea a una votació per dur als jutjats  els anteriors rectors, i en aquestes primeres cinc sessions de la vista ja s’han desmuntat alguns arguments aleshores usades  per ajudar als compromissaris a  prendre “la decisió social més important del club”.

“Laporta ens va donar uns comptes que no estaven auditats” (Josep Maria Bartomeu, 16/09/2014)

No cal remuntar-se a la citada assemblea per trobar una mentida de la junta respecte als comptes que l’anterior junta, doncs l’actual president blaugrana va afirmar en la primera sessió del judici que la junta anterior no els havia entregat informe d’auditoria de les seves comptes.

Només tres dies després, l’executiu de Deloitte, Artur Amich, el desmentia afirmant que les comptes sí estaven auditades i que contenien salvetats, però aquestes no feien que la opinió fos desfavorable. En els informes d’auditoria, els auditors es pronuncien al voltant de si  les comptes reflecteixen la situació real de l’empresa, i en cas de no ser-ho emeten una opinió desfavorable, que en cas no s’hagués donat.

“Els auditors van ser els que van reformular les comptes”

En contra del que la junta defensava, així com també el seu màxim responsable en matèria  econòmica, Javier Faus, els auditors no varen reformular les comptes  del club sinó que va ser la junta qui va decidir fer-hi i qui ho va fer.

Tal i com els qui coneixem la matèria sempre hem defensat, entre les  múltiples taques  dels auditors, sinó que li preguntin a qualsevol,  no està la de realitzar ni reformular les comptes anuals, doncs seva només es la tasca de revisió però en cap cas de realització de les mateixes. Per tant, i tal i com la junta es va negar a reconèixer, van ser ells i no altres els qui van fer unes noves comptes amb un saldo negatiu per las junta sortint de 79, 6 milions d’euros enlloc del positiu  d’11,1 de l’anterior junta.   

Cinc dies de judici, seguit dia a dia per la nostre web gràcies a les cròniques de l’expert en dret esportiu, Xavier Albert Canal,  moltes sorpreses , com l’acord de publicitat que tenia l’anterior junta o les 3 S de Faus, i algunes mentides agafades a la junta que conduït al club a ser un habitual a les sales judicials. Un  judici que  segurament deixarà vencedors i vençuts de cara a  una futura carrera electoral, però en el qui ben segur que qui ja hi ha perdut és el Barça

Lectures 6100 vegades per 1070 lectors

Comentaris

4 COMMENTS

  1. It is important for any good optician to have highly qualified dispensers at his or her disposal to ensure that the customer gets the best service possible. After all, if your lenses fall out or there is a problem with the Oakley sunglasses then it can damage the reputation of the optician. With highly qualified dispensers you avoid this and ensure that your custom is in the hands of a professional..

LEAVE A REPLY