SHARE
La junta del Barça al 2015 quan van guanyar les eleccions.

Tot el que hem viscut tots els culers la darrera setmana és una autèntica vergonya pel Barça, des de fa una setmana la imatge del club és  en boca de molts i no per fer cap bé ni a la imatge del club ni a la història del club. En una  situació excepcional com aquesta, el club amb els seus dirigents al capdavant tenien d’estar a l’alçada i de nou, i ja portem masses exemples, han preferit el seu propi bé que no pas el del club.

Com quan el club va acabar condemnat pel cas Neymar per salvar Bartomeu i Sandro Rosell, la setmana  passada de  nou els qui dirigeixen la nau blaugrana van decidir servir-se del Barça per guanyar les seves pròpies batalles i no servir-lo com haurien de fer. I no parlem només d’Emili Roussaud, qui v fer un “tour”, Chiringuito inclòs, per explicar la seva sortida i intentar fer-se una imatge entre la massa social, sino també i sobretot del president Josep Maria Bartomeu i el club.

Les acusacions de qui era l’ungit per la junta fins fa ben poc eren tant greus, dient que algú de fora del club però proper al club potser havia posat la mà a la caixa,  que requerien d’una resposta molt més contundent que un simple comunicat i enviar el portaveu a les ràdios. Com feien presidents del govern espanyol del passat, Bartomeu ha fet el de sempre, posar el cap sota l’ala  i esperar que escampi sola la tempesta, però la situació és tant delicada que aquest cop aquesta tàctica no li hauria de servir pel bé del barcelonisme.

Perquè el Barça va tenir que córrer a presentar un ERTE que potser si que era inevitable però que va evidenciar la delicadíssima situació econòmica del club, incapaç de fer front a molt pocs  pagaments a curt termini amb la caixa existent. Per tant va quedar clar que el club no estalvia res  i  que viu al dia,  alhora que tampoc sembla tenir obertes altres vies de finançament bancari que li haurien permès endarrerir la mesura,  i això cal denunciar-ho amb fermesa i no amb la tebiesa que alguns ho han fet.

Perquè la primera plantilla del Barça compta amb només 19 futbolistes del primer equip, i  dos lesionats com Suárez i Dembele, tot i que des de l’entrada de Bartomeu al  club aquest  s’hagi gastat més de 1.000 milions d’euros en futbolistes. I el planter? poca aposta més enllà de posar fotos de Quique Sétien amb Riqui Puig quan van fitxar al tècnic, un canvi de tècnic que va evidenciar de nou la manca de projecte a llarg termini del club.

Per tot això i molts més, i no només per la vergonya dels darrers dies, el millor servei que Josep Maria Bartomeu i la seva junta, la majoria dels quals ara al club des del 2010 amb Sandro Rosell, podrien fer al Barça seria presentar la seva dimissió immediata  i deixar el club en mans de la junta gestora i dels executius del club.  

Si bé les funcions d’aquesta son limitades, es podria facultar a la mateixa per prendre certes decisions a més des del dia a dia del club, també en matèria de fitxatges, però totes decisions sense hipotecar el futur del club i aparcant segur projectes com l’Espai Barça, i que aquesta convoqui eleccions tan aviat com sigui posible.

Lectures 10538 vegades per 839 lectors

Comments Closed