SHARE

zubiEl Barça ja ha explicat els seus plans de futur a Abidal. Tal i  com ha explicat avui  Andoni Zubizarreta en una extensa entrevista a “El Món a RAC1 el francès ja sap l’oferta, que podria anar no ser per seguir jugant pel que  ha deixat entreveure el director esportiu , qui també ha parlat  de Valdés o de Guardiola , entre d’altres noms propis.

La nota de la temporada

“ La valoració depèn de cada competició però en global crec que s’ha fet una gran temporada. Sóc més de conceptes que de titulars. Hem guanyat  quatre lligues en cincs anys i Pep ha estat un referent en tot això. Quan ell marxa, alguns es pregunten com seguiria essent el Barça sense ell, varem optar per seguir amb el mateix joc i aquest és dels elements a valorar  per posar la nota a la temporada”

Guardiola no sabia que Tito seria el seu relleu

“Guardiola no sabia que Tito havia acceptat ser l’entrenador del Barça . Sí sabia que la meva proposta era el Tito perquè en un japonès del carrer Aribau, ell em pregunta i li dic que  la meva idea és Tito. Estic parlant del gener. D’aquí fins que ens elimina el Chelsea, el dimecres següent estem a casa del Pep,i  Sandro li diu al Tito “si Pep no segueix, apostem per tu”. El Tito diu que ho té de parlar amb el Pep, jo i el president marxem i allà es queden ells dos. Això és un dimecres i el divendres culmina amb la roda de premsa”.

El risc d’escollir Tito

“Tito  no tenia trajectòria de primer entrenador, però l’estructura amb Guardiola tampoc era de primer i segon tècnic, perquè així entenia que havia de ser el Pep, i per tant Tito era un primer bis” “No teníem por mèdica, vaig preguntar als serveis mèdics i em van dir que el nivell  de risc era mínim”.

La situació actual

“ Ara sabem que ve d’un procés a Nova York  més agressiu, i farem la reflexió conjunta però no la prendrem només ara la decisió, ja venim parlant del tema amb ell fa temps.”

El fet de mantenir Tito

“Si l’1 de juliol ens diuen que guanyarem la Lliga a quatre partits del final, i que arribem a semi finals de Champions i Copa,  segurament ho haguéssim format tots.  Entenent que el Barça és més que un club amb uns valors, no crec que  aquest any siguem un mal exemple per la societat en el sentit de ser fidels a la nostra gent i comptar amb qui esta malalt. Ara si  se’ns valora per un resultat puntual és diferent”.

La renovació d’ Abidal

“Totes les qüestions de club estaven parades fins que es decidís la Lliga, ja hem parlat amb Abidal i sap la nostre oferta” “ Perquè no ens quedem amb lo bo? Quan surt de la banqueta i surt a jugar?Això no té preu” “ Ambaixador? Nosaltres amb ell hem de ser oberts i transparents com des del principi, i li podem explicar el que li podem oferir, qüestions que no tenen que veure només amb el proper any. Abidal serà un  exemple sempre per nosaltres”.

Víctor Valdés

“Li varem oferir la proposta de renovació i el seu pare ens va dir que no volien renovar. Crec té un desig personal de sortir i provar un altre futbol. El puc entendre, la porteria del Barça desgasta moltíssim. Crec que la seva decisió és més de vida que professional.”

Possible traspàs de Víctor a l’estiu

“Ell és un jugador que no té amortització, a la compte de resultats el seu valor  comptable és zero , com el de  Messi per exemple, perquè ve de la cantera i no varem pagar traspàs per ell. Un altre tema és el mercat, ens assentarem les dues parts i buscarem una sortida.”

Valdés enfadat per les renovacions conjuntes de Puyol, Xavi i Messi

“Aquesta seria una pregunta per ell. Ell ho sabia i estava avisat. Reconec el meu error en dir que estava encarrilat en el seu moment”.

El relleu a la porteria

“Tinc clar el perfil, la idea de porter que busquem i dins d’això les opcions que tenim” “És difícil  de comparar, per exemple al mercat no hi ha cap jugador com Xavi, perquè són jugadors que són referents en les seves posicions , exactament igual no n’hi ha”.

Puyol

“S’està recuperant del genoll però en principi es quedarà”

Els moviments de cara a l’any vinent

“Tinc clar qui marxarà però fins al final de la lliga no hem dit res a ningú. No hi ha cap entrenador fitxat o aparaulat per la propera temporada. Tenim un esquema d’actuació.”

Neymar

“La gent de comunicació sempre s’enfaden amb mi perquè els  mitjans de comunicació saben abans de fitxatges o renovacions que quan ho comuniquem nosaltres. Com són dues parts en una negociació, l’altre part pot decidir que fer amb la seva.- El planter té un nivell molt alt i res és una tragèdia. A partir d’aquí, intentarem que totes les operacions acabin bé.”

El paper de Bartra i altres futbolistes

“Ha esta dins  el planter del primer equip, però si agafem l’estadística veurem que els futbolistes de la Masia es consoliden al primer equip amb 25 anys i ara volen que ho facin amb 20 o 21. El menys nerviós és Bartra i crec que ho entén”.” Va jugar contra el Bayern, hem de fer una lectura més generosa de les situacions i dels propis jugadors”.

Casillas

“ A mi Johan també em va deixar a la  banqueta. Ho vaig entendre perquè la seva responsabilitat era treure el màxim  rendiment de l’equip i el meu propi.”

Messi

“No havia vist mai res igual. És excepcional, et pot fer gol de 36 maneres diferents.”

Puyol a la Copa Confederacions

“Puyol s’ha guanyat el respecte de tots els que estimen el Barça i el futbol. A partir d’aquí prendrem la decisió que ens vagi millor , igual ens ve bé que vagi a la cita. Ell és molt responsable i sap el que ell esta en condicions de poder oferir ara”.

Lectures 2493 vegades per 696 lectors

Comentaris

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY