SHARE

Fa una setmana s’iniciava la competició a Primera Divisió, però aquest cap de setmana de nou s’aturà pels compromisos de seleccions, en virtut d’un calendari surrealista , que podria haver signat qualsevol dels guionistes dels mítics germans Marx.

Aprofitant aquesta parada i sobretot el tancament del mercat de fitxatges que es va produir al final del mes d’agost, em proposo realitzar una anàlisi de l’estil de joc i de les plantilles dels dos principals aspirants al títol, el nostre Barça i el rival madrileny Real Madrid.

Començaré pel Barça, al qual coneixem prou bé i que en termes d’estil el tenim prou ben apamat , amb una aposta per 4-3-3 sempre pensat per buscar la porteria rival però amb moltes variants, i aquesta assimilació de l’estil i del sistema són els millors avals de cara a la nova temporada. Pel que fa a la composició de la plantilla, l’equip ha quedat reduït a només 19 jugadors, un fet que farà necessària l’ajuda del filial i sobretot una bona planificació física i una bona dosi de sort que permetin evitar lesions, un aspecte preocupant en una temporada postmundial i que a més ha comptat amb tants jugadors a la selecció campiona.

Per línies, a la  defensa l’equip manté la base a la porteria i a la línea defensiva, que segueix comptant amb porter tant regular i contrastat com Valdés,  i la parella de centrals més complerta del món en Puyol- Piqué recolzada a la dreta per l’omnipresent ofensivament Alves i a l’esquerrà amb més variants.
No obstant, ha vist com el número d’efectius es veia reduït amb les marxes al centre de Màrquez i Chygrinsky que no han comptat amb cap recanvi en forma de fitxatge  pel que s’apostarà per centrar el francès Abidal, de qui caldrà veure si s’adapta al joc de posició necessari del lloc.
Aquest moviment al centre, farà que veien en molts més partits al brasiler Maxwell , en qui confia molt el tècnic, un jugador ofensiu i que donà una profunditat semblant a la del seu compatriota a la dreta, a més de comptar amb l’arribada d’un altre brasiler Adriano, un jugador que destaca per la seva polivalència que li permet ocupar posicions en les ales tant a la defensa com al centre del camp.

Al centre del camp, l’equip no ha sofert cap canvi en el nombre d’efectius però si un canvi de cromos en una posició tan important pel conjunt com la de migcentre, amb la sortida de Touré Yayá i l’arribada de Mascherano, un jugador amb unes qualitats defensives sense discussió però que haurà de demostrar la seva capacitat tècnica per donar sortida de la pilota donant relleu a Busquets. Pel que fa a la resta d’efectius, l’equip segueix comptant amb el sacrifici físic i arribada d’un Keita del tot adaptat a l’estil de l’entitat, i amb la qualitat tècnica i d’organització de joc d’un dels millors mitjos del món, Xavi, i la màgia d’un Iniesta, a qui   falta que aquest any pugui disposar de regularitat en la disputa de partits.

A la part ofensiva que és on s’han produït els canvis més destacats de la pretemporada amb el fitxatge de Villa, l’últim regal de l’anterior junta al tècnic, i sobretot amb la sortida del suec Ibrahimovic gairebé abans de tocar la campana de tancament del mercato. L’arribada de l’asturià dona moltes més variants a un atac que ja destacava per la seva mobilitat i polivalència, ja que aquest pot jugar com a davanter centre però també en la banda esquerra , com ja ha demostrat al passat Mundial, substituint un desaparegut Henry.
A la posició de davanter centre, l’ escollit serà el millor jugador del món, Messi, qui ja va acabar en aquest lloc la temporada passada demostrant la seva gran eficàcia pels gols marcats però sobretot la seva capacitat per sorprendre  les defenses rivals gràcies a la seva mobilitat.
Per la posició de banda restant, el favorit es Pedro, un gran descobriment d’en Pep, jugador que ja ens ha mostrat la seva gran eficàcia golejadora i la seva mobilitat;  el segueix  de Bojan, que també és un recanvi al centre de l’atac que es on millor rendiment dona, i Jeffren, el jove canari amb gran capacitat pel dribbling i del que s’esperà la seva explosió en aquesta segona temporada completa al primer equip.

Lectures 4208 vegades per 1434 lectors

Comentaris

1 COMMENT

LEAVE A REPLY