SHARE

El clam a favor de la independència de Catalunya que es va viure el Camp Nou durant la disputa del clàssic no ha passat desapercebut a la resta del món, però sobretot, a la caverna mediàtica. Des de Madrid ja han vingut els primers atacs contra el que es va viure a l’estadi, anunciant que el moviment independentista català ataca la imatge de la “marca” Espanya.

Des de les Espanyes es diu que no s’ha de barrejar política i esport – qui pronuncia aquest discurs és qui sol tenir la situació política al seu favor- , però com que aquesta frase és un tòpic que no es produeix, el Barça també serà víctima d’aquest auge independentista. En els propers partits no seria estrany que el Barça rebi arbitratges sospitosos seguint les consignes dirigides per alts càrrecs d’aquest stablishment espanyol – el ministre d’esports, Jose Ignacio Wert és soci del Real Madrid- i cal recordar també, que Florentino Pérez és un personatge molt pròxim al PP. Així doncs, cal preparar-se per viure nous capítols a l’estil del que es va viure arran del Villarato.

El Barça és un club que desde la seva fundació ha estat un símbol del catalanisme, així com el Real Madrid és l’emblema de l’espanyolisme més centralista i en el seu moment va ser el representant esportiu del franquisme. Catalunya viu una situació capdal en la seva història i el Barça, i especialment la seva afició, n’és partícep. Aquest fet no agrada a les Espanyes, ja que trenca la seva concepció unitària d’estat a causa de la seva nula comprensió a les realitats contràries a la seva visió centralista de país.

Per aquest motiu, ara més que mai, ha arribat el moment on la junta directiva haurà de fer un pas endavant a l’hora de defensar els interessos i la catalanitat del club, i sobre el terreny de joc, els homes de Vilanova hauran d’oferir la seva millor versió davant els atacs que vindran des d’un estament arbitral que seguirà al peu de la lletra les ordres que vinguis des del centra d’una caverna mediàtica, que de nou, tornarà a contratacar amb totes les seves forces.

 

Lectures 2607 vegades per 664 lectors

Comentaris

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY