SHARE

Aquesta setmana hem tornat a ser testimonis de la magnitud que té el nostre equip i sobretot el nostre entrenador: Pep Guardiola. Amb motiu del seu 40é aniversari han estat nombrosos els reportatges que s’han realitzat a les teles, ràdios i diaris no sols dels de casa nostra sinó també als Estats Units, a Madrid o a Itàlia. A quants entrenadors els succeeix alguna cosa semblant? A quants entrenadors els recorden d’aquesta manera en el dia del seu aniversari?

És evident que Guardiola està marcant un estil i reiventant el futbol. Igual que Michels als 70, Sachhi a la fi dels 80 o Cruyff als principis del 90, el nostre Pep serà recordat per la manera amb què està aconseguint els títols i no pels títols en si mateixa. Humilitat, sacrifici, esforç, solidaritat, companyonia… són alguns dels conceptes claus de l’actual Barça i seria totalment injust ( i irreal) no admetre que aquests són conceptes inculcats per Guardiola als actuals jugadors del primer equip. O no jugaven Messi, Iniesta, Xavi o Valdés en el Barça de Ronaldinho que es va passejar durant dos anys pels camps de futbol regalant  dues lligues a un Madrid mediocre?

A banda, però, dels conceptes futbolístics aplicats amb èxit al Barça, a Guardiola se l’ha de valorar per la seua tasca fóra del terreny de joc. Escoltar una roda de premsa seua és com donar un any sencer del curs d’entrenador ja que no té cap inconvenient a explicar tot els seus moviments tàctics. Veure com està normalitzant el català arreu de l’estat espanyol i fins i tot, arreu d’Europa és un gest digne de ressaltar. Transmetre els valors de la responsabilitat, de la humilitat i de la solidaritat que ell transmet cada vegada que parla públicament hauria de ser el millor exemple per les generacions futures.

Davant tot açò, sols em queda dir que és necessari que Guardiola renove amb el FC Barcelona però el que cal és paciència. Tots sabem que renovarà perquè ell és conscient que està fent història al club que més estima i això és motiu més que suficient per quedar-se per molts anys al capdavant de la nau blaugrana. Com deia Messi, que renove quan vulga però que renove.

Què en penseu? Renovarà Guardiola o hi haurà problemes? Afectarà al rendiment del Barça el debat sobre aquesta renovació?

Lectures 5857 vegades per 1810 lectors

Comentaris

3 COMMENTS

  1. Octavi, penso que haurem de deixar que Guardiola pugui sospesar per si mateix el pes de les teranyines possibles del futur, perquè si hi ha teranyines, de ben segur que hi haurà aranyes, i només ell pot calibrar el preu d'arriscar-se a viure i a conviure entre aquest bestiar.

LEAVE A REPLY