SHARE

renovacion de victor valdes

La notícia de la no-renovació de Víctor Valdés prèviament anunciada per Quim Domènech a Punto Pelota va caure com un gerro d’aigua freda entre el barcelonisme. Ara s’obren molts interrogants sobre com procedir a partir d’ara i després de llegir les “firmes” més importants de Mundodeportivo sembla que a la directiva li agradaria “castigar” Valdes amb la suplència o amb un traspàs inmediat.

Després de la tempesta ha de tornar la calma i pel bé del Barça tot s’ha de serenar. Per tant, tant el club com Valdés haurien de seguir alguns passos per bé de mirar de mantenir l’equilibri dins del barcelonisme i una desitjada pau social que permeti a l’equip no descentrar-se dels seus objectius.

Què ha de fer Valdés?

Donar la cara. El primer que ha de fer és sortir públicament i explicar-se en una roda de premsa. Explicar la veritat. Tants anys de barcelonisme s’ho mereixen. El soci s’ho mereix. El club també. No és ètic filtrar-ho primer a la Caverna….el soci això no ho perdonarà.

Demanar disculpes per les formes. Valdés no ha de demanar disculpes per marxar. Ni molt menys. Però si ha de demanar disculpes per haver dut a terme la comunicació d’aquest problema. Això no farà que s’estalvïi una monumental xiulada el primer dia que torni a l’estadi, però si que apaivagarà els ànims i pot aspirar a quedar com un senyor. El soci s’ho mereix i segur que el seu cor barcelonista li demana. Valdés és un tipus llest i és de savis saber adonar-se que podia haver esperat a final de temporada a comunicar aquesta notícia o com a mínim pactar amb el club enlloc de donar la primícia a la premsa.

Seguir donant-ho tot fins a final de temporada. L’únic que se li demanarà a Valdés en el camp esportiu és que sigui professional i que segueixi fent la seva feina com fins ara. És el que Tito Vilanova esperarà d’ell.

Que ha de fer el club?

Parlar amb el jugador i demanar-li si continua tenint el cap a Can Barça. Una decisió com aquesta és molt premeditada i el club necessita saber si encara està disposat a defensar la porteria blaugrana.

No castigar-lo. No enviar-lo a la banqueta com a reacció. El Barça no és el Reial Madrid. Vilanova no és Mourinho. No ens disparem al peu. Valdés, ara per ara, és el millor porter que pot tenir el Barça i fins que marxi ho serà. Altra cosa serà la decepció i el desengany que un tingui vers el que ha fet. L’altre és que se’l castigui i es posi Pinto quan tots sabem que no és la mateixa garantia per defensar la porteria. Per sobre de tot hi ha el Barça i aquesta temporada pinta molt i molt bé.

Buscar un substitut. Pensar molt bé el recanvi. La porteria és un dels llocs més sensibles per cobrir i no tothom està qualificat per fer-ho. No veiem a la pedrera recanvis de garanties ara mateix: Oier i Massip no són Valdés i Ondoa és encara massa jove. El Barça haurà de fitxar el millor porter possible, ja que els porters t’ajuden a guanyar o a perdre lligues.

I el soci?

No perpetuar les xiulades. Molts ja estan esperant el proper partit del Barça per desfogar-se amb Víctor Valdes, regalant-li una xiulada monumental. Segurament serà així. El soci té tot el dret a expressar el seu enuig amb la forma que el de l’Hospitalet ha gestionat la comunicació de la seva marxa. Més enllà de tot això seria prudent oblidar-se de la situació i no posar el focus en Valdés. Si el divorci entre l’afició i Valdés es perpetua durant els propers mesos només el Barça en sortirà afectat…

Lectures 808 vegades per 231 lectors

Comentaris

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY