SHARE

Ahir es va produir una mala notícia pel futbol i pel foment de l’esport en general. Parlo de la ridícula sanció a Mourinho pels incidents de la Supercopa, uns fets que van avergonyir els afeccionats blancs però també a tots els amants del futbol per la imatge que es transmetia d’ell a nivell  mundial.

A ningú cal recordar-li el comportament del portuguès en l’acció, de sobres conegut per tots, i que  al final  sols ha estat sancionat amb dos partits i una multa ridícula pel tècnic i pel club, que a més tenen el mateix import en el cas de Vilanova, a més d’un matx per aquest últim. Una sentència que alguns voldran explicar pels antecedents  de la Federació al passat, però que per mi no pot  sinó denunciar-se pel mal que li està fent a l’esport que tots estimem, el futbol.

No cal oblidar tampoc que el portuguès no és nou en aquests actes poc propis de l’esperit de fair play que sempre hauria  de transmetre el futbol,  només cal recordar la seva celebració-provocació quan es va classificar per la final europea amb l’Inter dirigida a  l’afecció del Camp Nou. Accions com aquella,  més pròpia  d’un hooligan mal educat que d’un professional de la professió,  i la darrera haurien d’haver merescut una sanció més dura,  si el que realment volem entre tots és fer gran l’esport que practiquem i veiem un cap de setmana rere l’altre.

Així, no cal anar gaire enrere per veure que José Mourinho és  reincident, a més d’un tècnic que podrà guanyar títols, que ho fa i ho farà, però que  probablement  no passarà al record per haver fet res que hagi pogut ajudar el futbol com a transmissor de valors. Com algun cop ha dit  Guardiola, ell va  educar-se també gràcies al futbol, un fet que no seria possible amb el tècnic del Madrid, una veritable pena d’exemple  per alguns que encara creiem que l’esport pot ajudar a formar les generacions del futur.

Lectures 1687 vegades per 626 lectors

Comentaris

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY