SHARE

Hem sentit a dir que els catalans tenim el que ens mereixem. La majoria d´aficionats blaugranes sempre critica la manipulació de la premsa madrilenya, les envestides antiblaugranes dels Ronceros, Indas i companyia, però a l´hora de la veritat, els catalans llegeixen més la premsa de Madrid que la premsa pròpiament dita catalana.

És fàcil d´esbrinar. Google té una eina anomenada Google Trends for websites que permet calcular el nombre d´usuaris únics que visiten cada una de les webs. A la gràfica es mostren les tendències de visites durant els darrers dotze mesos a marca.com (linea blava), as.com (linea groga), sport.es (linea vermella) i mundodeportivo.es (linea verda). La gràfica fa referència a l´audiència de tot l´estat espanyol.

Si ara mirem l´estadística de consum d´aquestes webs només per Barcelona, veurem que les tendències no canvien de forma excessiva.

La línia blava, la del Marca, continua sent la líder
d´audiència a Barcelona i si bé és cert que el percentatge de visitants a l´sport.es i mundodeportivo.es augmenta a Barcelona, l´as.com continua per davant d´aquests dos.

Conclusió? Els aficionats del Barça llegeixen més els diaris de la Caverna que els diaris pròpiament catalans. I tenen una clara devoció per el marca.com.

El que hauria de saber l´audiència catalana és que el model de negoci d´aquests mitjans es basa en els usuaris únics i les pàgines vistes. Quants més usuaris visiten la web, més diners potencials poden aconseguir. El mateix passa amb el contingut que els barcelonistes consumeixen. Quantes més planes veuen, més fàcil és per als comercials de marca.com vendre la publicitat a les empreses.

Així doncs, podem concluir que els aficionats catalans de Can Barça són una de les fonts d´ingressos principals de la Caverna Mediàtica. No ens hauria d´estranyar el perquè contínuament fan continguts “atacant” el Barça, perquè això és un business i els dóna de menjar.

Vols seguir “subvencionant” la Caverna Mediàtica?

Font: google trends for websites – tendencia marca, as, sport i mundodeportivo a internet dels darrers dotze mesos

Lectures 2291 vegades per 497 lectors

Comentaris

7 COMMENTS

 1. en aquest article t'oblides que hi molts catalans que son del madrid, de fet es el segon equip de catalunya en quant a nombre de seguidors.

  • A mes els seguidors del espanyol tambè prefereixen els diaris de madrid que els diaris de barcelona, ja que segons ells es senten mes ben tractacs.

 2. Pitu, cert…però això encara reforça més les teories de l´article….que diu que la gent del madrid llegeixen el marca i l´as, però no els altres dos..

  • el que refoça es que a Madrid no hi han seguidors del barça, que en aquest cas el barça no es el segon equip de madrid i posiblement ni el tercer.
   Per altre banda dir que el mundo deportivo es barcelonista, per mi es un xic arriscat ja que estem parlant d'un diari manipulador que va donar suport a un moció de censura a un president del barça a mitjans de juny, que han donat suport a una decisio d'una assamblea que portava a judici a un expresident del barça, que en els pitjors moments omplien les portades demanan neteja i dificultant la feina del entrenador. A vegades amb unes critiques pitjors, amb mes mala llet i sabent que son falses que les tonteries que pot dir la caverna. Es un diari de conveniencia i unio.

 3. Sí, però el fet que aquí hi hagi un nombre elevat de seguidors del Madrid, no implica que les pàgines madrilenyistes siguin les més visitades. Em sembla que l'autor té raó. Som força masoques.

 4. El que realment no és gaire encertat és fer un apartat de Caverna Mediàtica i deixar-ne fora el diari MUNDO DEPORTIVO. Ho sento molt però hores d'ara, políticament parlant, és tant caverna mediàtica Marca com Mundo Deportivo, l'única diferència que hi ha entre tots dos és que Mundo Deportivo s'edita a Barcelona; i l'altre, no. Però a l'hora de ruixar amb porqueria, els dos són igualets.

LEAVE A REPLY